Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic
27.10.2022 - 28.10.2022, București, Ramada Park Hotel
Despre eveniment
Asociația de Podiatrie și Societatea de Neuropatie Diabetică vă invită la o nouă ediție a Congresului Național în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic.
Începând din acest an, evenimentul se desfășoară ca un eveniment comun a celor două entități și va avea loc în București la Hotel Ramada Parc în perioada 27-28 octombrie.
Congresul Național în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic promovează un program științific de înaltă calitate care evidențiază ultimele noutăți din ambele domenii. În cadrul evenimentului vor prezenta speakeri invitați din țară și din străinătate, majoritatea lor fiind lideri de opinie în țările pe care le reprezintă.
Vă așteptăm în număr cât mai mare la congres, pentru a învăța și a ne dezvolta împreună, prin intermediul acestei ocazii de a interacționa într-un mediu dinamic și valoros din punct de vedere informațional!
Eveniment creditat EMC
Suntem încântați să vă anunțăm că programul științific al Congresului de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic este creditat de:
- Colegiul Medicilor din România cu 12 puncte EMC
- Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romania cu 12 puncte EMC
- Colegiul Farmaciștilor din România cu 16 credite EFC
Rezervați-vă locul aici: ÎNREGISTRARE
Diplomele vor fi emise ulterior, în format electronic, după completarea formularului de evaluare și numai persoanelor participante la eveniment.
Cui se adresează
Conferințele, prezentările și dezbaterile facilitate în cadrul Congresului 2022 se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, în special acelora care au în îngrijire persoane cu diabet.
Deoarece acest eveniment este unul comun pentru ambele asociații, lista specializărilor medicale pentru care recomandăm acest eveniment este prea lungă, pentru a o include aici.
Important de știut
Evenimentul va avea loc fizic la Hotel Ramada Parc din București.
Pentru a participa la eveniment este necesar sa vă înscrieți în prealabil.
Accesul la eveniment se face doar pe baza ecusoanelor, acestea se eliberează la fața locului (27 octombrie 2022) începând cu ora 8:00.
Vă așteptăm!
Vă așteptăm în număr cât mai mare la acest eveniment bogat în informații, practic unic în Europa de Est.
Evenimentul beneficiază de traducere simultană în limba engleză și română!
Echipele Asociației de Podiatrie și Societății de Neuropatie Diabetică
Sponsorizări 2022
Stimați parteneri,
Dacă doriți să deveniți sponsori ai acestei manifestări științifice, vă rugăm să consultați documentul atașat, și să ne contactați folosind datele din ea.
Vă mulțumim și vă invităm să ne fiți alături!
Speakerii
Evenimentului
Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să ia contact și să schimbe experiențe și bune practici cu experți la nivel internațional specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul modern al Neuropatiei Diabetice și a Piciorului Diabetic.
Alfred Gatt
Malta
Alin Știrban
Germania
Anand Pillai
Anglia
Andrew Boulton
UK
Cornelia Bala
România
Cristina Panea
România
Cristina Petruț
România
Cristina Tiu
România
Cynthia Formosa
Malta
Daciana Toma
România
Dan Ziegler
Germania
Daniel-Tudor Cosma
România
David Armstorng
SUA
Frank Bowling
UK
Gabriel Șaramet
România
Gabriela Radulian
România
Gabriela Tătărîngă
România
Giacomo Clerici
Italia
Iulia Drăgoi
România
Iulia Rusu
UK
Lee Rogers
SUA
Loretta Vileikyte
SUA
Michelle Scott
UK
Mihai Ionac
România
Nicolae Hâncu
România
Nikolaos Papanas
Grecia
Peter Kempler
Ungaria
Rodica Pop Busui
SUA
Solomon Tesfaye
UK
Vincenza Spallone
Italia
Despre Speakeri
Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să ia contact și să schimbe experiențe și bune practici cu experți la nivel internațional specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul modern al Neuropatiei Diabetice și a Piciorului Diabetic.
Alfred Gatt
Malta
Prof. Alfred Gatt activează ca și podiatru încă din anul 1986. Până în anul 1990 a lucrat în cadrul Clinicii de Picior Diabetic, care astăzi este încă activă în cadrul spitalului Mater Dei din Malta. După această perioadă, Prof. Gatt a activat ca și șef al serviciului de podologie al Departamentului de Sănătate până în 2010. De asemenea, în anul 1999 a înființat Asociația Podiatrilor din Malta, iar în 2011, cu ajutorul său, s-a înființat Grupul de Lucru pentru Piciorul Diabetic. Parcursul său academic a fost completat de absolvirea unui masterat în cadrul Universității Brighton, iar în 2012 și-a susținut doctoratul la Universitatea Staffordshire, ambele fiind bazate pe lucrări despre biomecanica piciorului. Aceste două lucrări au fost cele care l-au determinat să renunțe la cariera în management și să se dedice mediului academic.
Noi perspective în înțelegerea continuă a managementului Piciorului Diabetic: 27.10.2022 11:50
Alin Știrban
Germania
Prof. Dr. Alin Știrban s-a născut la Cluj-Napoca, unde a și studiat medicina. La terminarea facultății, a avut privilegiul de a primi o bursă de cercetare la Centrul de Diabet al Universității din Düsseldorf, Germania. Aceasta i-a permis să lucreze cu câțiva mentori deosebiți, cum ar fi Prof. W. Scherbaum, Prof. Dan Ziegler sau Prof. D. Tschöpe. Alături de grupa sa de cercetare, a activat în special în domeniul complicațiilor microvasculare din cadrul diabetului zaharat. Ca o recunoaștere a activităților sale și a colegilor săi, reviste cum ar fi Diabetes Care, American Journal of Clinical Nutrition sau Nature Medicine le-au oferit posibilitatea și onoarea de a publica acolo rezultatele obținute. Din 2010, Alin Știrban este medic specialist de medicină internă, diabet şi endocrinologie. Doctoratul l-a susținut în anul 2009 la Universitatea Heinrich-Heine din Düsseldorf, unde a finalizat în anul 2015 şi unde predă în continuare. În anul 2014, i-a fost acordat Premiul de Cercetare Fritz-Wörwag, în valoare de 10.000 de euro, pentru o lucrare în domeniul utilizării clinice a biofactorilor. Mai mult, din 2018 acesta are calitatea și de medic șef de clinică în Bavaria, Germania.
Neuropatia Diabetică, intersecția complicațiilor diabetului: 28.10.2022 16:45
Anand Pillai
Anglia
Prof. Dr. Pillai este chirurg consultant specializat în ortopedie și traumatologie la Spitalele Universitare din Manchester, Wythenshawe unde are un interes aparte pentru chirurgia piciorului și a gleznei. S-a specializat în ortopedie și chirurgie a piciorului în vestul Scoției și a participat la alte programe de specializare în Adelaide, Australia de Sud și Oxford, Marea Britanie. Este membru al Societăților Britanice și Americane de Ortopedie pentru picioare și glezne, este membru în AO Trauma UK și în Societatea de Lungire și Reconstrucție a Membrelor. Acesta are poziții onorifice la Universitatea din Adelaide, Manchester, Salford și Maiaya. Acesta este editor executiv pentru Orthopaedics & Muscular Systems – Current Research și asistent editor pentru SurgWiki. Acesta a publicat în numeroase reviste și a prezentat la numeroase întâlniri internaționale. Prof. Dr. Anand Pillai este și examinator chirurgical în cadrul Universității din Salford și a Colegiului Royal al Chirurgilor din Edinburgh. În plus, Prof. Dr. Pillai a fost ales ca membru în comitetul de cercetare în cadrul Societății Europene a Piciorului și Gleznei și în cadrul Societății Americane a Piciorului și Gleznei.
Terapia locală cu antibiotic în tratarea infecțiilor piciorului diabetic – Metoda Silo : 27.10.2022 15:20
Andrew Boulton
UK
Prof. Dr. Andrew Boulton este profesor în medicină specializat în diabet și complicațiile sale la Universitatea Manchester și medic consultant la Infirmeria Regală din Manchester. De asemenea, acesta activează în cadrul centrului de diabet din Manchester și este directorul DIALEX (Grupul de Cercetare asupra Diabetului și Membrelor Inferioare). În Decembrie 2017, Prof. Dr. Andrew Boulton a fost numit președintele Federației Internaționale a Diabetului, iar din Februarie 2017 deține postul de președinte al Alianței Europene pentru Cercetarea Diabetului (EURADIA). De-a lungul carierei sale a publicat peste 300 de lucrări de evaluare științifică și a primit diferite premii pentru munca sa, precum premiul Castelli-Pedroli, în anul 2003, din partea Asociației Europene pentru Studiul Diabetului.
Piciorul Diabetic în 2022 – terapii bazate pe dovezi concrete?: 27.10.2022 14:05
Cornelia Bala
România
Conf. Univ. Dr. Cornelia Bala este medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Conferențiar la UMF “Iuliu Hațieganu”, disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și președintele Asociației Române de Educație în Diabet. Aria sa principala de interes este rolul pe care îl joacă educația terapeutică în managementul diabetului zaharat și complicațiile sale majore.
Educația terapeutică la persoana cu Neuropatie Diabetică: 28.10.2022 10:25
Cristina Panea
România
Conf. Dr. Cristina Panea este unul din lectorii ce va prezenta în cadrul Congresului NeuroDiab 2021. Aceasta este medic primar neurolog în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias.
Impactul neuropatiilor autonome și al polineuropatiei periferice în diabetul zaharat: 28.10.2022 14:55
Cristina Petruț
România
Cristina Petruț este psiholog clinician și psihoterapeut. Membru din comitetul de conducere a Federației Internaționale Europene de Diabet și Vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.
Tulburări psiho-emoționale la persoanele cu Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic: 28.10.2022 14:05
Cristina Tiu
România
Conferențiar Universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București
Impactul diabetului zaharat asupra neurodegenerării: 28.10.2022 15:20
Cynthia Formosa
Malta
Prof. Cynthia Formosa activează ca și podiatru încă din 1989, când a primit această certificare din partea Departamentului de Sănătate din Malta. A lucrat timp de 5 ani în sistemul public de sănătate înainte să-și deschidă un cabinet privat de podiatrie. În anul 2003, a absolvit masteratul în podiatrie la Universitatea Brighton, iar în 2009 a obținut titlul de doctor în podiatrie, în cadrul aceleași universități. În prezent, Prof. Cynthia Formosa lucrează în cadrul Universității din Malta, unde conduce departamentul de podiatrie al Facultății de Științe ale Sănătății și, în același timp, este lector senior. Timp de 2 ani a fost și președinte al Asociației Podiatrilor din Malta și de-a lungul carierei sale, a contribuit la numeroase publicații medicale.
Modificări ale sănătății mentale și calității vieții persoanelor cu diabet și amputații: 27.10.2022 11:25
Dan Ziegler
Germania
Prof. Dr. Dan Ziegler este unul din lectorii ce va prezenta în cadrul Congresului NeuroDiab 2022. A scris peste 200 de articole de specialitate și este membru în numeroase orghanizații internaționale focusate pe studiul neuropatiei diabetice și prevenția acesteia. Domeniile de interes pentru acesta sunt polineuropatia diabetică, neuropatia autonomă cardiovasculară, gastropareza diabetică și alte afecțiuni ce au legătură cu diabetul.
Noi oportunități și informații legate de Neuropatia Diabetică și prediabetică: 28.10.2022 11:50
Daniel-Tudor Cosma
România
Dr. Daniel Cosma este medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în cadrul Spitalului Orășenesc Horezu, Vâlcea. Ariile sale de interes sunt neuropatia diabetică și piciorul diabetic, educația terapeutică în diabet, activitatea fizică în managementul diabetului, insulinom și nesidiblastoză, A fost unul dintre câștigătorii bursei „Magyar Imre” oferite de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab în 2015 și în 2017, cât și premiant al Școlii de Vară Neurodiab în repetate rânduri. Dr. Daniel Cosma a fost membru în diverse organizații profesionale internaționale, cum ar fi Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului (EASD), Academia de Diabet Daneză, EASD Young Academy, Neurodiab din cadrul EASD, Grupul de Studiu asupra Activității Fizice (ExPAS) și EYES.
Evaluarea prezenței Neuropatiei Diabetice într-un lot de persoane cu DZ testate cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului (date din lotul Gheorgheni): 27.10.2022 10:50
David Armstorng
SUA
Prof. Dr. David G. Armstrong este un chirurg podiatru american și cercetător, cel mai cunoscut pentru munca sa în prevenirea amputațiilor, piciorul diabetic și vindecarea rănilor. Cu o activitate științifică ce cuprinde peste 575 de articole de specialitate, peste 100 de cărți și capitole de carte și numeroase recunoașteri ale muncii sale, Prof. Dr. David Armstrong este o voce demnă de ascultat și cu multă experiență de împărtășit. Toate aceste merite îl fac pe Prof. Dr. Armstrong unul din cei mai importanți experți mondiali ai podiatriei și o prezență remarcabilă în cadrul evenimentului nostru.
Determinarea riscului de amputație pe înțelesul tuturor: 27.10.2022 17:35
Frank Bowling
UK
Frank Bowling (BSc[Hons], PgD[Plast], MSc, DPM, PhD, DSc) este profesor în Chirurgie și Medicină Translațională și Chirurg Podiatric Consultant la Universitatea din Manchester, Manchester Royal Infirmary. Domeniul său de specialitate de interes este îngrijirea pacienților cu complicații ale membrelor inferioare din cauza pierderii senzației de protecție/leziuni tisulare. Profesorul Bowling supraveghează diferite clinici de cercetare cu sediul la Manchester Foundation Trust și Manchester, Bolton High-Risk Diabetic Foot Clinics, sub mentorul său pe termen lung, profesorul Andrew Boulton. Ca un universitar clinic senior, el este responsabil pentru planificarea studiilor clinice/cercetării în complicațiile membrelor inferioare cu un interes de specialitate în diabet și dezvoltarea proiectelor de cercetare în colaborare cu colegii, atât la nivel național, cât și internațional. A publicat mai mult de 130 de articole de reviste revizuite de colegi, inclusiv numeroase cărți și capitole. Este membru al Facultății de Chirurgie Podiatrică, Colegiul de Podiatrie, Direcția de Chirurgie Podiatrică, Londra, Marea Britanie și membru al Facultății de Medicină Podiatrică, Colegiul Regal al Medicilor și Chirurgilor din Glasgow, Marea Britanie.
Gabriel Șaramet
România
Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet este profesor la UMF Carol Davila București. De asemenea, este prodecan la Facultatea de Farmacie al aceleiași Universități. Are experiență administrativă și de conducere și în Ministerul Sănătății. Este interesat de științele formative, fiind trainer acreditat, mentor la diverse hackathon-uri din domeniul sănătății; are experiență în domeniul comunicării, de la cursuri și training-uri până la asistența navigării pacienților.
Rolul farmacistului în îngrijirea persoanei cu Picior Diabetic: 27.10.2022 10:25
Gabriela Radulian
România
Prof. Univ. Dr. Radulian Gabriela este medic primar specializat pe Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și membru a mai multor societăți științifice naționale și internaționale. Aceasta este Președintele Societății de Neuropatie Diabetică, Vicepreședinte a Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Președinte a Societății Române de Nutriție, Membru a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), membru a Asociației Europene pentru Studiul Obezității (EASO), membru al Federației Internaționale de Diabet (IDF).
Închidere ziua 1 : 27.10.2022 17:10
Neuropatia Diabetică, de la ghidul național la consensul internațional: 28.10.2022 09:35
Închidere Manifestare: 28.10.2022 18:00
Gabriela Tătărîngă
România
Conferențiar universitar Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă este farmacist specialist în domeniul farmaciei clinice și activează în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iași. Aceasta a participat în mai multe proiecte de cercetare în domeniu și a participat la numeroase manifestări științifice. Este președintele Colegiului Farmaciștilor Iași.
Rolul farmacistului în îngrijirea persoanei cu Neuropatie Diabetică: 28.10.2022 10:50
Giacomo Clerici
Italia
Dr. Giacomo Clerici a promovat cursurile Facultății de Medicină și Chirurgie ale Universității din Pavia și s-a specializat în Medicină Internă/Tratarea Piciorului Diabetic. Este fost membru al Asociației Italiene de Diabet, SID, AMD și a Grupul European de Studiu al Piciorului Diabetic al EASD. De asemenea este autorul a numeroase articole și capitole de carte dedicate piciorului diabetic. Dr. Clerici a fost lector în cadrul a numeroase conferințe internaționale și cursuri (US, Mexico, India, China, Brazilia, Arabia Saudită și Israel). Acesta a organizat numeroase cursuri de îngrijire a piciorului diabetic la nivel global, inclusiv WOUNDS la simpozionul VEITH din Statele Unite, conferința Multidisciplinară Internațională despre prevenția amputării membrelor (MILAN) în Europa și Școala de Vară și Iarnă a chirurgiei piciorului diabetic din Milano. A fost co-coordonator al programului iLegx. Acum este directorul unui Centru dedicat Piciorului Diabetic din Milano.
Salvarea picioarelor la persoanele cu diabet: O muncă de echipa foarte bine orchestrată.: 27.10.2022 15:55
Iulia Drăgoi
România
FKT. drd. Iulia Drăgoi este fizioterapeut specializat în patologia musculoscheletală și doctorand în domeniul reducerii riscului de amputație la piciorul diabetic. Cu un interes în domeniul ortezării funcționale a piciorului, a pus bazele unei școli private de formare în biomecanica piciorului și analiza mersului. În practica clinică folosește tehnologia de analiză a presiunilor plantare în încălțăminte ca mod de evaluare biomecanică a piciorului și analiză a rezultatelor intervenției cu dispozitive ortotice pentru picior și gleznă. Patologiile piciorului specifice sportului și offload-ing în piciorul diabetic fac parte din activitatea curentă profesională și de cercetare.
Iulia Rusu
UK
Iulia a absolvit facultatea de podiatrie în 2017 la Salford Univeristy și Masterul de Teorie în Chirurgie Podiatrică în 2020. De la absolvirea facultății, aceasta profesează ca Podiatru în NHS și sectorul privat. Recent, Iulia a obținut postul de Trainee în Podiatric Surgery din cadrul Manchester University NHS Trust Foundation - Departamentul de Chirurgie Vasculară și University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust - Departamentul de Chirurgie Podiatrică. Iulia este devotată în managementul piciorului diabetic și bolii periferice arteriale. Aceasta crede cu tărie că rolul podiatrului este necesar în prevenția și managementul piciorului diabetic și a bolii periferice arteriale. Iulia face parte dintr-o echipă multidisciplinară și colaborează împreună cu o echipă formată din: podiatri, chirurgi podiatri, chirurgi vasculari, doctori de familie, ortopezi, fizioterapeuti, diabetologi, microbiologi, asistente medicale, orteziști și proteziști. Ea dorește să se specializeze chirurgical pe partea de Limb Salvage la pacienții cu risc ridicat de amputare a membrelor.
Evaluarea pacienților cu Picior Diabetic: punctul de vedere al podiatrului: 27.10.2022 14:55
Lee Rogers
SUA
Dr. Lee Rogers este un podiatru american din Los Angeles, California. Este cel mai cunoscut pentru activitatea sa de prevenire a amputațiilor în diabet și tratarea piciorului Charcot. A contribuit la definirea calificărilor medicilor de medicină podiatrică și a procesului de privilegiere pentru spitale și chirurgie. A absolvit în 2004 Medicină Podiatrică (DPM) la Colegiul de Medicină Podiatrică a Universității Des Moines, unde a fost președinte al corpului studențesc. A absolvit un rezidențiat în medicină podiatrică și chirurgie la Centrul Medical Catolic Saint Vincent din New York. Rogers este profesor asistent de Medicină și Chirurgie Podiatrică la Western University of Health Sciences din Pomona, California. a publicat mai mult de 150 de articole, cărți și capitole de carte despre complicațiile diabetului la nivelul extremităților inferioare, costurile acestora și politica de sănătate și a ținut peste 500 de discursuri la întâlniri internaționale.
Piciorul Charcot – Examinarea Piciorului Diabetic și Analiza Riscurilor: 27.10.2022 16:45
Loretta Vileikyte
SUA
Dr. Loretta Vileikyte, MD, PhD, este lector principal în medicină la Universitatea din Manchester, Marea Britanie și profesor asociat de cercetare, Universitatea din Miami, SUA, este activă în cercetarea clinică a complicațiilor piciorului diabetic de peste 25 de ani, concentrându-se pe interacțiunea dintre mediile biomedicale și aspectele psihosociale/comportamentale ale neuropatiei diabetice și sechelele sale târzii - ulcerația piciorului. În colaborare cu colegii săi de psihologie și neuropatie diabetică din Marea Britanie și SUA, ea a proiectat și condus mai multe proiecte de cercetare transatlantică multicentrică/multidisciplinară la scară largă. Ea și colegii săi au dezvoltat un instrument de calitate a vieții specific pentru neuropatie și ulcer al piciorului (NeuroQoL), care este utilizat în studii precum EDIC (urmărirea DCCT). Ea a deținut primul grant comun american și britanic al Asociației de Diabet pentru a dezvolta un instrument de evaluare a reprezentărilor cognitive/emoționale ale pacientului cu neuropatie ca factor de risc care modelează auto-îngrijirea piciorului. Mai mult, ea a condus un studiu de colaborare (Manchester/Miami) NIH care a investigat efectele stresului psihologic asupra vindecării ulcerului piciorului diabetic, care a generat una dintre cele mai mari baze de date de biomarkeri ai țesutului ulcerului piciorului și a furnizat date preliminare pentru încă o nouă cerere de grant NIH de succes care examinează enzima de sinteza a cortizolului, CYP11B1, ca biomarker tisular pentru vindecarea ulcerului piciorului diabetic.
Atenție la picioare!: 27.10.2022 14:30
Cum putem să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor cu Neuropatie Diabetică dureroasă?: 28.10.2022 12:40
Michelle Scott
UK
Michelle Scott BSc (Hons), MSc, RCPodM, FFPM, RCPS (Glasg) este președinte al Colegiului Regal de Podiatrie. Michelle a început studiile la Universitatea Salford în 1994. La absolvire, a petrecut mulți ani lucrând în NHS, ca specialistă în chirurgia unghiilor, promovarea sănătății și formare de noi cadre. Michelle s-a transferat ulterior la o unitate chirurgicală, devenind asistent clinic și conducător de departament și a început un Master în Teoria Chirurgiei Podiatrice. A urmat un post de chirurg podiatru stagiar, dar apoi s-a orientat asupra practicii indipendente. Michelle a fost aleasă pentru prima dată în Consiliul Colegiului Regal de Podiatrie în 2016 și a devenit președinte în 2021 și este, de asemenea, membru al Colegiului Regal al Medicilor și Chirurgilor din Glasgow, Marea Britanie. Michelle este, de asemenea, actualul președinte al Comitetului de comunicare strategică și de influență al colegiului și a lucrat anterior în Grupul său de practică independentă, Comitetul de sprijin pentru angajare, Comitetul de conduită profesională, Comitetul de practică profesională, în calitate de Legătură pentru Regiunea Sud-Vest și în cadrul grupurilor de chirurgie podiatrică ale colegiului. . Michelle studiază în prezent pentru un doctorat profesional la Glasgow Caledonian University. În afara serviciului, lui Michelle îi plac scufundările, schiul, înotul, mersul pe jos în mediul rural, ciclismul și orice o menține în formă. Îi place muzica live și călătorește adesea în străinătate pentru a vedea în concert unele dintre trupele ei preferate. Michelle acum locuiește și lucrează în Somerset și conduce un cabinet privat de succes.
Podiatria în Marea Britanie: 27.10.2022 12:40
Mihai Ionac
România
Prof. Dr. Mihai Ionac este președintele Asociației de Podiatrie și medic primar chirurgie vasculară, chirurgie reconstructivă și generală. Mai mult, acesta este șeful secției Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, precum și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara – șef al disciplinei chirurgie vasculară și microchirurgie. De-a lungul carierei sale a fost prezent, în calitate de lector, la numeroase manifestații științifice internaționale și a fost președintele unor asociații științifice atât din țară, cât și din străinătate.
Închidere ziua 1 : 27.10.2022 17:10
Închidere Manifestare: 28.10.2022 18:00
Nicolae Hâncu
România
Profesorul Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, seful catedrei de diabet, boli de nutritie si metabolism al Universitatii Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca, formatorul scolii de nutritionisti din tara noastra. Nicolae Dragoș Hâncu (n. 6 iulie 1940, Blaj) este un medic și nutriționist român, profesor universitar doctor. Din anul 2011 este membru de onoare al Academiei Române. Între 1995-2009 a fost șeful catedrei de diabet, boli de nutriție și metabolism din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj. A fost, de asemenea, președintele Federației Române de Diabet.
Neuropatia diabetică, MAFLD și mai departe, morbidități interconectate și abordarea multidisciplinară: 28.10.2022 10:00
Nikolaos Papanas
Grecia
Dr. Nikolaos Papanas este profesor asociat în medicină internă-diabet zaharat la Mellitus, Democritus University of Thrace, Grecia. În prezent, este membru în Comitetul Executiv al Grupului de Studiu pentru Diabet și Sistemul Nervos al Asociației Germane de Diabet (DDG). De asemenea, este membru al Comitetului Executiv al Societății Grecești pentru Studiul Piciorului Diabetic. Interesele sale de cercetare includ: Diabet zaharat, Complicații diabetice, Picior diabetic, Neuropatie diabetică, Scriere medicală, Boli vasculare și Sindrom metabolic în SAOS și obezitate.
Modificări ale pielii la pacienții ce suferă de neuropatie diabetică: 27.10.2022 16:20
Peter Kempler
Ungaria
Prof. Dr. Péter Kempler este unul din lectorii ce va prezenta în cadrul Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic 2022. Acesta este Președintele NEURODIAB (Neuropathy Study Group of the European Association for the Study of Diabetes), profesor la Universitatea Semmelweis în cadrul Primului Departament de Medicină Internă cât și directorul Asociației Maghiare de Diabet.
Benfotiamina – și legătura ei cu Neuropatia Diabetică?: 28.10.2022 16:20
Rodica Pop Busui
SUA
Prof. Dr. Rodica Pop-Bușui activează în cadrul departamentului de medicină internă a Universității din Michigan, în divizia metabolism, endocrinologie și diabet. Mai mult, este co-director al Centrului de Neuropatie al aceleiași universități. Cercetările sale științifice s-au concentrat asupra neuropatiei periferice și neuropatiei cardiovasculare autonome la persoanele cu diabet. Este în bordul de conducere și membră în diverse organizații profesionale internaţionale din domeniul medical.
Dilema Neuropatiei Diabetice – Trecut, Prezent și Viitor: 28.10.2022 11:25
Solomon Tesfaye
UK
Prof. Dr. Solomon Tesfaye este unul din lectorii ce va prezenta în cadrul Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic 2022. Acesta este medic consultant și endocrinolog la Sheffield Teaching Hospitals și profesor onorific de medicină diabetică la Universitatea din Sheffield. Acesta a câștigătorul prestigiosului premiu Camillo Golgi al EASD pentru contribuțiile sale din domeniul Neuropatiei Diabetice. De asemenea face parte din multiple organizații internaționale de studiu al diabetului și neuropatiei diabetice.
Neuropatia Diabetică și sistemul nervos central : 28.10.2022 15:55
Vincenza Spallone
Italia
Vincenza Spallone (MD, PhD) este profesor universitar specializat pe endocrinologie din cadrul Universității Tor Vergata din Roma și președinte al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD). Aceasta își concentrează cercetarea asupra neuropatiei diabetice, în particular asupra neuropatiei cardiovasculare autonome. În urma cercetării, aceasta a scris peste 374 de publicații în jurnale internaționale.
Hipotensiunea ortostatică în diabet: noi informații despre o afecțiune veche: 28.10.2022 17:10
Programul evenimentului
Va fi împărțit pe cele două zile astfel:
- Ziua 1 este dedicată Piciorului Diabetic și deci scena va aparține în mare măsură speakerilor specializați în această afecțiune
- Ziua 2 este dedicată Neuropatiei Diabetice astfel că prezentatorii vor fi in mare parte cu specializare pe această afecțiune
Programul poate fi descărcat în format PDF de pe linkul de mai jos:
Programul Congresului de NEUROPATIE DIABETICĂ ȘI PICIOR DIABETIC
Ziua 1 – Joi, 27 Octombrie
09:30 - 09:35
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Deschidere Oficială / Opening ceremony
09:35 - 10:00
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Rata amputațiilor și revascularizărilor din România înaintea pandemiei. Corelații între rata amputațiilor, vârstă, factori de risc și îngrijirea vasculară.
Susținut de
Mihai Ionac, România
10:00 - 10:25
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Factorii care influențează preferința pacienților pentru dispozitivele de off-loading detașabile utilizate în tratamentul ulcerațiilor cauzate de diabet
Susținut de
Iulia Drăgoi, România
10:25 - 10:50
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Rolul farmacistului în îngrijirea persoanei cu Picior Diabetic
Susținut de
Gabriel Șaramet, România
10:50 - 11:15
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Evaluarea prezenței Neuropatiei Diabetice într-un lot de persoane cu DZ testate cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului (date din lotul Gheorgheni)
Susținut de
Daniel-Tudor Cosma, România
11:15 - 11:25
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
PAUZĂ cu întrebări
11:25 - 11:50
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Modificări ale sănătății mentale și calității vieții persoanelor cu diabet și amputații
Susținut de
Cynthia Formosa, Malta
11:50 - 12:15
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Noi perspective în înțelegerea continuă a managementului Piciorului Diabetic
Susținut de
Alfred Gatt, Malta
12:15 - 12:40
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Relația de sinergie și simbioză dintre chirurgia podiatrică și vasculară în reconstrucția membrelor inferioare în rândul persoanelor expuse unui risc ridicat
Susținut de
Frank Bowling, UK
12:40 - 13:05
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Podiatria în Marea Britanie
Susținut de
Michelle Scott, UK
13:05 - 14:05
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
PAUZĂ DE MASĂ
14:05 - 14:30
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Piciorul Diabetic în 2022 – terapii bazate pe dovezi concrete?
Susținut de
Andrew Boulton, UK
14:30 - 14:55
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Atenție la picioare!
Susținut de
Loretta Vileikyte, SUA
14:55 - 15:20
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Evaluarea pacienților cu Picior Diabetic: punctul de vedere al podiatrului
Susținut de
Iulia Rusu, UK
15:20 - 15:45
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Terapia locală cu antibiotic în tratarea infecțiilor piciorului diabetic – Metoda Silo
Susținut de
Anand Pillai, Anglia
15:45 - 15:55
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
PAUZĂ cu întrebări
15:55 - 16:20
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Salvarea picioarelor la persoanele cu diabet: O muncă de echipa foarte bine orchestrată.
Susținut de
Giacomo Clerici, Italia
16:20 - 16:45
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Modificări ale pielii la pacienții ce suferă de neuropatie diabetică
Susținut de
Nikolaos Papanas, Grecia
16:45 - 17:10
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Piciorul Charcot – Examinarea Piciorului Diabetic și Analiza Riscurilor
Susținut de
Lee Rogers, SUA
17:10 - 17:20
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Închidere ziua 1
Susținut de
Gabriela Radulian, România
Mihai Ionac, România
Ziua 2 – Vineri, 28 Octombrie
09:30 - 09:35
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Deschidere - Ziua 2
09:35 - 10:00
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Neuropatia Diabetică, de la ghidul național la consensul internațional
Susținut de
Gabriela Radulian, România
10:00 - 10:25
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Neuropatia diabetică, MAFLD și mai departe, morbidități interconectate și abordarea multidisciplinară
Susținut de
Nicolae Hâncu, România
10:25 - 10:50
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Educația terapeutică la persoana cu Neuropatie Diabetică
Susținut de
Cornelia Bala, România
10:50 - 11:15
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Rolul farmacistului în îngrijirea persoanei cu Neuropatie Diabetică
Susținut de
Gabriela Tătărîngă, România
11:15 - 11:25
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
PAUZĂ cu întrebări
11:25 - 11:50
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Dilema Neuropatiei Diabetice – Trecut, Prezent și Viitor
Susținut de
Rodica Pop Busui, SUA
11:50 - 12:15
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Noi oportunități și informații legate de Neuropatia Diabetică și prediabetică
Susținut de
Dan Ziegler, Germania
12:15 - 12:40
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Diagnosticarea și Gestionarea Neuropatiei Diabetice Sensoriomotorii Periferice. Neuropatia Diabetică Nedureroasă – Ce progrese s-au făcut în ultimii 40 de ani?
Susținut de
Andrew Boulton, UK
12:40 - 13:05
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Cum putem să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor cu Neuropatie Diabetică dureroasă?
Susținut de
Loretta Vileikyte, SUA
13:05 - 14:05
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
PAUZĂ DE MASĂ
14:05 - 14:30
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Tulburări psiho-emoționale la persoanele cu Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic
Susținut de
Cristina Petruț, România
14:30 - 14:55
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Rolul medicului de familie în îngrijirea Neuropatiei Diabetice
Susținut de
Daciana Toma, România
14:55 - 15:20
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Impactul neuropatiilor autonome și al polineuropatiei periferice în diabetul zaharat
Susținut de
Cristina Panea, România
15:20 - 15:45
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Impactul diabetului zaharat asupra neurodegenerării
Susținut de
Cristina Tiu, România
15:45 - 15:55
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
PAUZĂ cu întrebări
15:55 - 16:20
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Neuropatia Diabetică și sistemul nervos central
Susținut de
Solomon Tesfaye, UK
16:20 - 16:45
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Benfotiamina – și legătura ei cu Neuropatia Diabetică?
Susținut de
Peter Kempler, Ungaria
16:45 - 17:10
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Neuropatia Diabetică, intersecția complicațiilor diabetului
Susținut de
Alin Știrban, Germania
17:10 - 17:35
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Hipotensiunea ortostatică în diabet: noi informații despre o afecțiune veche
Susținut de
Vincenza Spallone, Italia
17:35 - 18:00
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Determinarea riscului de amputație pe înțelesul tuturor
Susținut de
David Armstorng, SUA
18:00 - 18:10
Sala Terra, Ramada Parc Hotel, București
Închidere Manifestare
Susținut de
Gabriela Radulian, România
Mihai Ionac, România