Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic

16.06.2022 - 18.06.2022, Online / Cluj-Napoca

Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic

Despre eveniment

Asociația de Podiatrie și Societatea de Neuropatie Diabetică vă invită la o nouă ediție a Școlii de Vară. Evenimentul se bucură și de patronajul Societatii Române de Chirurgie Vasculară. Începând din acest an, evenimentul se desfășoară ca un eveniment comun a celor două entități și va avea loc în format hibrid în perioada 16-18 iunie.

Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic dorește să promoveze un program științific de înaltă calitate care să evidențieze ultimele noutăți din ambele domenii. În cadrul evenimentului au fost invitați speakeri din țară și din străinătate, majoritatea fiind lideri de opinie în țările pe care le reprezintă.

Așa cum v-am obișnuit, acest eveniment are o valoare informațională și educativă ridică pentru fiecare specialist din domeniul sănătății, în special pentru acei care au în îngrijire persoane cu diabet. De aceea, vă încurajăm să vă înscrieți! Investiția făcută este un beneficiu pentru fiecare dintre participanți și mai ales un beneficiu pentru persoanele pe care le îngrijiți și tratați.

Suntem încântați să vă anunțăm că Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic este creditat de:

  • Colegiul Medicilor din România cu 17 puncte EMC
  • Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romania cu 10 puncte EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România cu 18 credite EFC

Rezervați-vă locul aici: ÎNREGISTRARE

Vă așteptăm fie cu participare fizică, fie online!

Eveniment deja cu tradiție, Școala de Vară este o manifestare științifică dedicată exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, în special acelora care au în îngrijire persoane cu diabet. Deoarece acest eveniment este unul comun pentru ambele asociații, lista specializărilor medicale pentru care recomandăm acest eveniment este prea lungă pentru a o include aici.

Toate cele trei zile vor fi difuzate online, doar în 18 iunie veți putea participa fizic într-un număr maxim de 100 de participanți. Numărul participanților online este nelimitat.

Pentru a participa la eveniment este obligatorie înscrierea prealabilă, urmând ca să primiți un utilizator și o parolă prin e-mail în data de 15 IUNIE.

Pe platforma evenimentului fiecare prezentare va fi disponibilă pentru a fi urmărită timp de 60 de zile, doar persoanelor care s-au înscris la eveniment.

Vă așteptăm în număr cât mai mare la acest eveniment bogat în informații, practic unic în Europa de Est.

Evenimentul beneficiază de traducere simultană în limba engleză și română!

 

Echipele Asociației de Podiatrie și Societății de Neuropatie Diabetică

 

Stimați parteneri,

Dacă doriți să deveniți sponsori ai acestei manifestări științifice, vă rugăm să consultați documentul atașat, și să ne contactați folosind datele din ea.

Vă mulțumim și vă invităm să ne fiți alături! 

DESCĂRCAȚI INVITAȚIA DE SPONSORIZARE

Speakerii

Evenimentului

Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să ia contact și să schimbe experiențe și bune practici cu experți la nivel internațional specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul modern al neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic.

Alfred Gatt

Alfred Gatt

Malta

Descriere speaker

Prof. Alfred Gatt activează ca și podiatru încă din anul 1986. Până în anul 1990 a lucrat în cadrul Clinicii de Picior Diabetic, care astăzi este încă activă în cadrul spitalului Mater Dei din Malta. După această perioadă, Prof. Gatt a activat ca și șef al serviciului de podologie al Departamentului de Sănătate până în 2010. De asemenea, în anul 1999 a înființat Asociația Podiatrilor din Malta, iar în 2011, cu ajutorul său, s-a înființat Grupul de Lucru pentru Piciorul Diabetic. Parcursul său academic a fost completat de absolvirea unui masterat în cadrul Universității Brighton, iar în 2012 și-a susținut doctoratul la Universitatea Staffordshire, ambele fiind bazate pe lucrări despre biomecanica piciorului. Aceste două lucrări au fost cele care l-au determinat să renunțe la cariera în management și să se dedice mediului academic.

Medicină podiatrică: viitorul tratamentului piciorului diabetic?: 17.06.2022 14:15

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 17.06.2022 15:40

Termografia și piciorul diabetic: 18.06.2022 11:50

Alin Știrban

Alin Știrban

Germania

Descriere speaker

Prof. Dr. Alin Știrban s-a născut la Cluj-Napoca, unde a și studiat medicina. La terminarea facultății, a avut privilegiul de a primi o bursă de cercetare la Centrul de Diabet al Universității din Düsseldorf, Germania. Aceasta i-a permis să lucreze cu câțiva mentori deosebiți, cum ar fi Prof. W. Scherbaum, Prof. Dan Ziegler sau Prof. D. Tschöpe. Alături de grupa sa de cercetare, a activat în special în domeniul complicațiilor microvasculare din cadrul diabetului zaharat. Ca o recunoaștere a activităților sale și a colegilor săi, reviste cum ar fi Diabetes Care, American Journal of Clinical Nutrition sau Nature Medicine le-au oferit posibilitatea și onoarea de a publica acolo rezultatele obținute. Din 2010, Alin Știrban este medic specialist de medicină internă, diabet şi endocrinologie. Doctoratul l-a susținut în anul 2009 la Universitatea Heinrich-Heine din Düsseldorf, unde a finalizat în anul 2015 şi unde predă în continuare. În anul 2014, i-a fost acordat Premiul de Cercetare Fritz-Wörwag, în valoare de 10.000 de euro, pentru o lucrare în domeniul utilizării clinice a biofactorilor. Mai mult, din 2018 acesta are calitatea și de medic șef de clinică în Bavaria, Germania.

Importanța terapiei patogenetice în tratamentul neuropatiei diabetice: 16.06.2022 13:00

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 16.06.2022 13:20

Anand Pillai

Anand Pillai

Anglia

Descriere speaker

Prof. Dr. Pillai este chirurg consultant specializat în ortopedie și traumatologie la Spitalele Universitare din Manchester, Wythenshawe unde are un interes aparte pentru chirurgia piciorului și a gleznei. S-a specializat în ortopedie și chirurgie a piciorului în vestul Scoției și a participat la alte programe de specializare în Adelaide, Australia de Sud și Oxford, Marea Britanie. Este membru al Societăților Britanice și Americane de Ortopedie pentru picioare și glezne, este membru în AO Trauma UK și în Societatea de Lungire și Reconstrucție a Membrelor. Acesta are poziții onorifice la Universitatea din Adelaide, Manchester, Salford și Maiaya. Acesta este editor executiv pentru Orthopaedics & Muscular Systems – Current Research și asistent editor pentru SurgWiki. Acesta a publicat în numeroase reviste și a prezentat la numeroase întâlniri internaționale. Prof. Dr. Anand Pillai este și examinator chirurgical în cadrul Universității din Salford și a Colegiului Royal al Chirurgilor din Edinburgh. În plus, Prof. Dr. Pillai a fost ales ca membru în comitetul de cercetare în cadrul Societății Europene a Piciorului și Gleznei și în cadrul Societății Americane a Piciorului și Gleznei.

Distingerea neuroartropatiei Charcot de osteomielita - Dilema diagnosticului: 16.06.2022 15:05

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 16.06.2022 15:25

Antonina Pop

Antonina Pop

România

Descriere speaker

Dispozitivul de îngrijire pentru depistarea precoce a Neuropatiei Diabetice Periferice: 18.06.2022 13:10

Ariel Odriozola Orlandi

Ariel Odriozola Orlandi

Spania

Descriere speaker

Prof. Dr. Ariel Andrés Odriozola Orlandi este președinte a Institului Catalan de Endocrinologie și Nutriție din Barselona. Acesta este organizatorul principal și director al Primului Curs Internațional Avansat în Neuropatia Diabetică a Piciorului și consecințele ei. Acesta este și membru deplin al SED, EASD, Neurodiab și NEURALAD.

Neuropatie senzorială larg răspândită la pacienții infectați cu COVID-19 cu și fără diabet: 16.06.2022 12:00

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 16.06.2022 13:20

Bogdan Florea

Bogdan Florea

România

Descriere speaker

Dr. Bogdan Florea este medic primar Neurologie la Clinica de Podiatrie Cluj-Napoca. Acesta este autor și co-autor a mai multor articole de specialitate și este membru în numeroase societăți medicale, inclusiv Liga Internațională împotriva Epilepsiei.

Manifestări neurologice în infecția cu SARS-COV2: 16.06.2022 12:20

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 16.06.2022 13:20

Bogdan Timar

Bogdan Timar

România

Descriere speaker

Prof. Dr. Bogdan Timar este specialist senior în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Profesor și Decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș", din Timișoara. Profesor Timar este implicat în mai multe studii naționale și internaționale ce se concentrează pe studiul factorilor de risc și a managementului pacienților ce suferă de diabet de tip 2 Mellitus, pe prevenția incipientă a complicaților diabetului, cât și pe impactul socio economic și asupra stilului de viață a diabetului. Prof. Timar este inițiatorul Școlii de Știință a Diabetului pentru tinerii cercetători din domeniul diabetului.

Variabilitatea glicemică și neuropatia diabetică. Există vreo legătură?: 16.06.2022 16:00

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 16.06.2022 18:00

Brian Schmidt

Brian Schmidt

SUA

Descriere speaker

DPM Brian Schmidt, Profesor Asistent al Departamentului de Medicină Internă, divizia de Metabolism, Endocrinologie și Diabet din cadrul Școlii de Medicină a Universității din Michigan. DPM Brian Schmidt este Directorul de Cercetare a Grupului de Cercetare în Podiatrie, dedicat Salvării Membrelor din cadrul Universității din Michigan. Acesta a avut un rol crucial în scrierea și concretizării propunerii Universității din Michigan de a forma una din cele șase Grupe de Cercetare Clinică pentru prima rețea a Diabetic Foot Consortium ("Consortium") sponsorizat de Institutul Național a Diabetului, Digestiei și Bolilor rinichilor. Acesta a colaborat cu colegii săi pentru a crea o infrastructură și protocoale care vor asigura o cercetare orientată spre viitor și care va aduce rezultate pentru mulți ani în cadrul "Consortium".

Cercetarea clinică și ulcerul piciorului diabetic: 16.06.2022 17:20

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 16.06.2022 18:00

Cornelia Bala

Cornelia Bala

România

Descriere speaker

Conf. Univ. Dr. Cornelia Bala este medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Conferențiar la UMF “Iuliu Hațieganu”, disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și președintele Asociației Române de Educație în Diabet. Aria sa principala de interes este rolul pe care îl joacă educația terapeutică în managementul diabetului zaharat și complicațiile sale majore.

Educație terapeutică în Neuropatia Diabetică: 16.06.2022 14:50

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 16.06.2022 15:25

Cristina Petruț

Cristina Petruț

România

Descriere speaker

Cristina Petruț este psiholog clinician și psihoterapeut. Membru din comitetul de conducere a Federației Internaționale Europene de Diabet și Vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

Psihologul și piciorul diabetic: 18.06.2022 13:55

Cynthia Formosa

Cynthia Formosa

Malta

Descriere speaker

Prof. Cynthia Formosa activează ca și podiatru încă din 1989, când a primit această certificare din partea Departamentului de Sănătate din Malta. A lucrat timp de 5 ani în sistemul public de sănătate înainte să-și deschidă un cabinet privat de podiatrie. În anul 2003, a absolvit masteratul în podiatrie la Universitatea Brighton, iar în 2009 a obținut titlul de doctor în podiatrie, în cadrul aceleași universități. În prezent, Prof. Cynthia Formosa lucrează în cadrul Universității din Malta, unde conduce departamentul de podiatrie al Facultății de Științe ale Sănătății și, în același timp, este lector senior. Timp de 2 ani a fost și președinte al Asociației Podiatrilor din Malta și de-a lungul carierei sale, a contribuit la numeroase publicații medicale.

Depresia și Neuropatie diabetică: 16.06.2022 14:30

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 16.06.2022 15:25

Tampoane de țesut superficial versus probe de țesut profund în detectarea profilului microbiologic al ulcerațiilor piciorului diabetic infectat.: 17.06.2022 12:25

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 17.06.2022 13:50

Atelier de lucru privind neuropatia folosind testul NC - Test de verificare a conducerii nervoase a Neuropatiei Diabetice Periferice: 18.06.2022 10:55

Dan Cristian Paul

Dan Cristian Paul

România

Descriere speaker

Asist. Univ. Dr. Cristian Paul Dan este Vicepreședintele Asociației de Podiatrie. Acesta este medic specialist ortopedie-traumatologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca și activează ca și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Asist. Univ. Dr. Cristian Paul Dan este si președintele Organizației Tinerilor Medici (OTM), cât și consultant & trainer la Inspires.

Despre Picioare - Pros & Cons: 18.06.2022 10:00

Daniel-Tudor Cosma

Daniel-Tudor Cosma

România

Descriere speaker

Dr. Daniel Cosma este medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în cadrul Spitalului Orășenesc Horezu, Vâlcea. Ariile sale de interes sunt neuropatia diabetică și piciorul diabetic, educația terapeutică în diabet, activitatea fizică în managementul diabetului, insulinom și nesidiblastoză, A fost unul dintre câștigătorii bursei „Magyar Imre” oferite de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab în 2015 și în 2017, cât și premiant al Școlii de Vară Neurodiab în repetate rânduri. Dr. Daniel Cosma a fost membru în diverse organizații profesionale internaționale, cum ar fi Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului (EASD), Academia de Diabet Daneză, EASD Young Academy, Neurodiab din cadrul EASD, Grupul de Studiu asupra Activității Fizice (ExPAS) și EYES.

Examen de picior de 3 minute și 60 de secunde. Experiența românească.: 17.06.2022 16:15

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 17.06.2022 17:55

Cum să gestionați piciorul diabetic într-o mică practică clinică ambulatorie. Cazuri clinice.: 18.06.2022 15:00

David Armstorng

David Armstorng

SUA

Descriere speaker

Prof. Dr. David G. Armstrong este un chirurg podiatru american și cercetător, cel mai cunoscut pentru munca sa în prevenirea amputațiilor, piciorul diabetic și vindecarea rănilor. Cu o activitate științifică ce cuprinde peste 575 de articole de specialitate, peste 100 de cărți și capitole de carte și numeroase recunoașteri ale muncii sale, Prof. Dr. David Armstrong este o voce demnă de ascultat și cu multă experiență de împărtășit. Toate aceste merite îl fac pe Prof. Dr. Armstrong unul din cei mai importanți experți mondiali ai podiatriei și o prezență remarcabilă în cadrul evenimentului nostru.

Piciorul Diabetic: construirea unei echipe în 2022: 17.06.2022 17:25

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 17.06.2022 17:55

David Rodriguez Sanz

David Rodriguez Sanz

Spania

Descriere speaker

Prof. Dr. David Rodrigue Sans este profesor titular al Facultății de Asistență, Fizioterapie și Podologie din Cadrul Universității Complutense din Madrid Este specializat în kinetoterapie sportivă și podologie și este un profesionist medical ce are experiență inclusiv în tratarea sportivilor de elită, fiind kinetoterapeut la Atletico de Madrid S.A.D. în perioada 2004-2007. De asemenea, Prof. Dr. David Rodrigue Sans a studiat și domeniile patologiei membrelor inferioare și a regenerării țesuturilor moi, în plus acesta a publicat peste 20 de articole în domeniu și a câștigat mai multe premii pentru activitatea s-a didactică.

Licența de Podiatrie în Spania: 17.06.2022 12:50

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 17.06.2022 13:50

Dragoș Apostu

Dragoș Apostu

România

Descriere speaker

Dr. Dragoș Apostu este asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca și medic specialist Ortopedie-Traumatologie în cadrul Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Domeniile principale de interes sunt chirurgia gleznei și a piciorului, chirurgia minim invazivă a genunchiului, artroplastia de șold și artroplastia de genunchi. Scopul său profesional este acordarea unor tratamente moderne pacienților ortopedici, care să permită o recuperare cât mai rapidă și completă. În plus Dr. Dragoș Apostu a fost organizatorul primului congres international de chirurgie a gleznei si piciorului din Cluj-Napoca, in martie 2022, intitulat “Basic Foot and Ankle Pathology”.

Despre Picioare - Pros & Cons: 18.06.2022 10:00

Florina Popescu

Florina Popescu

România

Descriere speaker

Dr. Florina Georgeta Popescu este șef lucrări al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" Timișoara și coordonator al Compartimentului de Medicină a Muncii al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Aceasta este specializată în medicina muncii și este medic specialist medicină generală și cu competențe în ecografia generală. Dr. Florina Georgeta Popescu este membră a EASOM, ICOH și Societatea Română de Medicină a Muncii.

Factori de risc ocupaționali și neuropatia diabetică: 16.06.2022 16:40

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 16.06.2022 18:00

Gabriel Șaramet

Gabriel Șaramet

România

Descriere speaker

Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet este profesor la UMF Carol Davila București. De asemenea, este prodecan la Facultatea de Farmacie al aceleiași Universități. Are experiență administrativă și de conducere și în Ministerul Sănătății. Este interesat de științele formative, fiind trainer acreditat, mentor la diverse hackathon-uri din domeniul sănătății; are experiență în domeniul comunicării, de la cursuri și training-uri până la asistența navigării pacienților.

Rolul farmacistului în îngrijirea persoanelor cu diabet și Neuropatie diabetică: 16.06.2022 12:40

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 16.06.2022 13:20

Gabriela Radulian

Gabriela Radulian

România

Descriere speaker

Prof. Univ. Dr. Radulian Gabriela este medic primar specializat pe Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și membru a mai multor societăți științifice naționale și internaționale. Aceasta este Președintele Societății de Neuropatie Diabetică, Vicepreședinte a Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Vicepreședinte a Societății Române de Nutriție, Membru a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), membru a Asociației Europene pentru Studiul Obezității (EASO), membru al Federației Internaționale de Diabet (IDF).

Consensul internațional de recomandare pentru screeningul, diagnosticarea și managementul neuropatiei diabetice: 16.06.2022 11:00

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 16.06.2022 13:20

Gabriela Tătărîngă

Gabriela Tătărîngă

România

Descriere speaker

Conferențiar universitar Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă este farmacist specialist în domeniul farmaciei clinice și activează în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iași. Aceasta a participat în mai multe proiecte de cercetare în domeniu și a participat la numeroase manifestări științifice. Este președintele Colegiului Farmaciștilor Iași.

Rolul farmacistului în îngrijirea persoanelor cu diabet și picior diabetic.: 17.06.2022 13:30

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 17.06.2022 13:50

Giacomo Clerici

Giacomo Clerici

Italia

Descriere speaker

Dr. Giacomo Clerici a promovat cursurile Facultății de Medicină și Chirurgie ale Universității din Pavia și s-a specializat în Medicină Internă/Tratarea Piciorului Diabetic. Este fost membru al Asociației Italiene de Diabet, SID, AMD și a Grupul European de Studiu al Piciorului Diabetic al EASD. De asemenea este autorul a numeroase articole și capitole de carte dedicate piciorului diabetic. Dr. Clerici a fost lector în cadrul a numeroase conferințe internaționale și cursuri (US, Mexico, India, China, Brazilia, Arabia Saudită și Israel). Acesta a organizat numeroase cursuri de îngrijire a piciorului diabetic la nivel global, inclusiv WOUNDS la simpozionul VEITH din Statele Unite, conferința Multidisciplinară Internațională despre prevenția amputării membrelor (MILAN) în Europa și Școala de Vară și Iarnă a chirurgiei piciorului diabetic din Milano. A fost co-coordonator al programului iLegx. Acum este directorul unui Centru dedicat Piciorului Diabetic din Milano.

Echipa multidisciplinară și abordare multidisciplinară: Cum să construiți un centru pentru piciorul diabetic pe nivelul al treilea: 17.06.2022 15:15

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 17.06.2022 15:40

Algoritmul Off-loading (Eliberarea presiunii dintr-o zonă ulcerată). Off-loading hand-on: 18.06.2022 16:10

Ilenia D’Ippolito

Ilenia D’Ippolito

Italia

Descriere speaker

Dr. Ilenia D’Ippolito este medic Specialist Endocrinolog la Policlinica Tor Vergata, Roma.

Instrumente pentru simptomele autonome și performanța lor de diagnosticare: 16.06.2022 11:40

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 16.06.2022 13:20

Iulia Drăgoi

Iulia Drăgoi

România

Descriere speaker

FKT. drd. Iulia Drăgoi este fizioterapeut specializat în patologia musculoscheletală și doctorand în domeniul reducerii riscului de amputație la piciorul diabetic. Cu un interes în domeniul ortezării funcționale a piciorului, a pus bazele unei școli private de formare în biomecanica piciorului și analiza mersului. În practica clinică folosește tehnologia de analiză a presiunilor plantare în încălțăminte ca mod de evaluare biomecanică a piciorului și analiză a rezultatelor intervenției cu dispozitive ortotice pentru picior și gleznă. Patologiile piciorului specifice sportului și offload-ing în piciorul diabetic fac parte din activitatea curentă profesională și de cercetare.

Diabet - neuropatie asociată. Cât să stai și cât să mergi?: 16.06.2022 14:15

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 16.06.2022 15:25

Când se termină podiatria? Când începe Fizioterapia?: 17.06.2022 14:55

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 17.06.2022 15:40

Iulia Rusu

Iulia Rusu

Anglia

Descriere speaker

Iulia a absolvit facultatea de podiatrie în 2017 la Salford Univeristy și Masterul de Teorie în Chirurgie Podiatrică în 2020. De la absolvirea facultății, aceasta profesează ca Podiatru în NHS și sectorul privat. Recent, Iulia a obținut postul de Trainee în Podiatric Surgery din cadrul Manchester University NHS Trust Foundation - Departamentul de Chirurgie Vasculară și University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust - Departamentul de Chirurgie Podiatrică. Iulia este devotată în managementul piciorului diabetic și bolii periferice arteriale. Aceasta crede cu tărie că rolul podiatrului este necesar în prevenția și managementul piciorului diabetic și a bolii periferice arteriale. Iulia face parte dintr-o echipă multidisciplinară și colaborează împreună cu o echipă formată din: podiatri, chirurgi podiatri, chirurgi vasculari, doctori de familie, ortopezi, fizioterapeuti, diabetologi, microbiologi, asistente medicale, orteziști și proteziști. Ea dorește să se specializeze chirurgical pe partea de Limb Salvage la pacienții cu risc ridicat de amputare a membrelor.

Tipuri de neuropatie diabetică din perspectiva podiatrului: 16.06.2022 14:00

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 16.06.2022 15:25

Rolul și eficiența Podiatrului în echipa multidisciplinară în managementul piciorului diabetic: 17.06.2022 14:35

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 17.06.2022 15:40

Evaluare vasculară: palpare puls: femurală/ popliteă/ pedală + doppler - practică: 18.06.2022 12:35

Jose Luis Lázaro-Martínez

Jose Luis Lázaro-Martínez

Spania

Descriere speaker

Prof. Dr. PhD. Jose Luis Lázaro-Martínez este profesor la Universitatea Complutense din Madrid (UCM). Și-a luat titlul PhD la aceeași universitate făcând teza de doctorat despre biomecanica piciorului diabetic. Este expert în chirurgie podiatrică, certificat de un Consiliul de burse al Colegiului de Medicină Podiatrică din New York. El deține o diplomă de master în cercetarea sănătății (MSc) de la UCM. Este șeful departamentului de Picior Diabetic de la UCM. El este directorul ambelor grupuri de cercetare în piciorul diabetic la UCM și la Institutul de Investigații în Sănătate al Spitalului Clinic San Carlos din Madrid. A fost coordonatorul Grupului de lucru pentru piciorul diabetic al Societății Spaniole de Diabet. Este secretarul științific al Grupului de Studiu al Piciorului Diabetic (DFSG) aparținând Asociației Europene pentru Studiul Diabetului. Imediat Fost-Președinte al Diabetic Foot International. Este membru al Comitetului editorial al Revistei ”Diabetic Foot & Ankle”. Are numeroase publicații în reviste internaționale indexate în raportul de citare a revistei (JCR- peste 70). Este organizatorul și directorul cursului anual de picior diabetic care se celebrează la UCM cu peste 19 ediții. A fost vicepreședinte al I, II și IV congres național al piciorului diabetic și președinte al III congres național al piciorului diabetic. A participat la peste 300 de conferințe la nivel național și internațional, în țări precum SUA, Mexic, Brazilia, Costa Rica, Portugalia, Italia, Regatul Unit, Germania, Belgia, Olanda, Suedia, Danemarca, Finlanda, Slovenia, Polonia. , Dubai, Iran, Abu Dhabi, Liban, India, Qatar, Franța, Columbia, Chile, Turcia și România.

Proceduri chirurgicale inovatoare pentru salvarea membrelor din piciorul diabetic: 17.06.2022 16:35

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 17.06.2022 17:55

Kara Mizokami-Stout

Kara Mizokami-Stout

SUA

Descriere speaker

Kara Mizokami-Stout, MD, MSc este professor asistent în medicină internă la Divizia de Metabolism, Endocrinologie și Diabet din cadrul Universității din Michigan și la Ann Arbor Veteran Affairs Health System. Interesele de cercetare ale Dr. Mizokami-Stout se focusează în primul rând pe prevenția și gestionarea neuropatiei diabetic și implementarea tehnologiilor menite să îmbunătățească gestionarea neuropatiei diabetice de către pacient și să sporească calitatea vieții acestora. Aceasta a primit finanțare internă din partea Centrului de Cercetare a Diabetului din Michigan pentru a cerceta sisteme de auto aplicare a insulinei pentru veteranii ce prezintă diabet de tipul 1 și echipamente de monitorizare continua a glucozei pentru pacienți ce suferă de diabet de tipul 2.

Factori de risc netradiționali ai neuropatiei diabetice, inclusiv cele socio-economici: 16.06.2022 17:00

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 16.06.2022 18:00

Lee Rogers

Lee Rogers

SUA

Descriere speaker

Dr. Lee Rogers este un podiatru american din Los Angeles, California. Este cel mai cunoscut pentru activitatea sa de prevenire a amputațiilor în diabet și tratarea piciorului Charcot. A contribuit la definirea calificărilor medicilor de medicină podiatrică și a procesului de privilegiere pentru spitale și chirurgie. A absolvit în 2004 Medicină Podiatrică (DPM) la Colegiul de Medicină Podiatrică a Universității Des Moines, unde a fost președinte al corpului studențesc. A absolvit un rezidențiat în medicină podiatrică și chirurgie la Centrul Medical Catolic Saint Vincent din New York. Rogers este profesor asistent de Medicină și Chirurgie Podiatrică la Western University of Health Sciences din Pomona, California. a publicat mai mult de 150 de articole, cărți și capitole de carte despre complicațiile diabetului la nivelul extremităților inferioare, costurile acestora și politica de sănătate și a ținut peste 500 de discursuri la întâlniri internaționale.

Piciorul Charcot: 17.06.2022 16:55

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 17.06.2022 17:55

Luminița Gheorghiu

Luminița Gheorghiu

România

Descriere speaker

Dr. Luminița Gheorghiu este directorul medical al companiei HARTMANN.

Abordarea ulcerațiilor cu pansamentele moderne HARTMANN, la pacientul cu picior diabetic: 18.06.2022 15:35

Manos Arvanitakis

Manos Arvanitakis

Grecia

Descriere speaker

Dr. Manos Arvanitakis este absolventul Universității din Anglia și a urmat și studii postuniversitare la Universitatea Regina Margareta din Edinburgh. Acesta s-a întors în Grecia după 10 ani de studii și a devenit primul podiatru certificat din Grecia. La începutul carierei în Grecia, acesta a lucrat ca director al Departamentului dedicat Piciorului Diabetic din Cadrul Spitalului General din Atena, iar în 1999 a fondat un Centru Podiatric în Kaisariani. În 2017, Dr. Arvanitakis a pus bazele primului departament de Podiatrie în cadrul Colegiului Metropolitan, unde acesta este și profesor. Acesta este conștient cu preponderență de afecțiunile de care pot suferii atleții la nivelul membrelor inferioare și care le pot afecta performanțele. Acesta susține cu tărie nevoia de prevenție și grijă față de aceste afecțiuni în rândul copiilor care practică sport, pentru ca acei copii să poată avea o creștere armonioasă și să se poată concentra pe rezultatele pe care și le doresc.

Podiatria și Piciorul Diabetic în Grecia: 17.06.2022 13:10

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 17.06.2022 13:50

Mihai Ionac

Mihai Ionac

România

Descriere speaker

Prof. Dr. Mihai Ionac este președintele Asociației de Podiatrie și medic primar chirurgie vasculară, chirurgie reconstructivă și generală. Mai mult, acesta este șeful secției Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, precum și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara – șef al disciplinei chirurgie vasculară și microchirurgie. De-a lungul carierei sale a fost prezent, în calitate de lector, la numeroase manifestații științifice internaționale și a fost președintele unor asociații științifice atât din țară, cât și din străinătate.

Provocarile chirurgului vascular la pacientul cu Picior Diabetic: 17.06.2022 12:00

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 17.06.2022 13:50

Nikolaos Papanas

Nikolaos Papanas

Grecia

Descriere speaker

Dr. Nikolaos Papanas este profesor asociat în medicină internă-diabet zaharat la Mellitus, Democritus University of Thrace, Grecia. În prezent, este membru în Comitetul Executiv al Grupului de Studiu pentru Diabet și Sistemul Nervos al Asociației Germane de Diabet (DDG). De asemenea, este membru al Comitetului Executiv al Societății Grecești pentru Studiul Piciorului Diabetic. Interesele sale de cercetare includ: Diabet zaharat, Complicații diabetice, Picior diabetic, Neuropatie diabetică, Scriere medicală, Boli vasculare și Sindrom metabolic în SAOS și obezitate.

Afecțiunile pielii a neuropatiei diabetice: 16.06.2022 16:20

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 16.06.2022 18:00

Rodica Mureșan

Rodica Mureșan

România

Descriere speaker

Dr. Rodica Mureșan este Brand Manager la Worwag Pharma și a absolvit studiile doctorale la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca cu specializarea în Științe Farmaceutice.

Tradiție, parteneriat și profesionalism: 16.06.2022 13:45

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 2: 16.06.2022 15:25

Rodica Pop Busui

Rodica Pop Busui

SUA

Descriere speaker

Prof. Dr. Rodica Pop-Bușui activează în cadrul departamentului de medicină internă a Universității din Michigan, în divizia metabolism, endocrinologie și diabet. Mai mult, este co-director al Centrului de Neuropatie al aceleiași universități. Cercetările sale științifice s-au concentrat asupra neuropatiei periferice și neuropatiei cardiovasculare autonome la persoanele cu diabet. Este în bordul de conducere și membră în diverse organizații profesionale internaţionale din domeniul medical.

Prezentare generală a neuropatiilor diabetice: 16.06.2022 17:40

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 3: 16.06.2022 18:00

Vincenza Spallone

Vincenza Spallone

Italia

Descriere speaker

Vincenza Spallone (MD, PhD) este profesor universitar specializat pe endocrinologie din cadrul Universității Tor Vergata din Roma și președinte al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD). Aceasta îți concentrează cercetarea asupra neuropatiei diabetice, în particular asupra neuropatiei cardiovasculare autonome. În urma cercetării, aceasta a scris peste 374 de publicații în jurnale internaționale.

Rolul simptomelor autonome în abordarea neuropatiei diabetice: 16.06.2022 11:20

Masă rotundă cu Speakerii sesiunii 1: 16.06.2022 13:20

Evenimentul în cifre

Câteva statistici interesante

Participanți

Speakeri internaționali

Speakeri naționali

Prezentări științifice

Sponsori și parteneri

Contact Us