Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic 2024

04.07.2024 - 05.07.2024, Sibiu

Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic 2024

Despre eveniment

Vă așteptăm la ediția din 2024 a Școlii de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, organizată de Societatea de Neuropatie Diabetică și Asociația Română de Podiatrie. La fel ca în anii precedenți, evenimentul este găzduit în comun de către ambele asociații. Școala de Vară se va desfășura în zilele de 4-5 Iulie, la hotelul MyContinental din Sibiu.

Programul științific al Școlii de Vară 2024 este unul de înaltă calitate și care dorește să evidențieze ultimele noutăți din cele două domenii medicale. Invitați la acest eveniment sunt lideri de opinie de renume, atât din țară cât și din străinătate.

Conform tradiției evenimentului nostru, împreună cu speakerii de renume aducem în fața participanților o informație valoroasă, cu potențial educativ ridicat. Această afirmație este valabilă atât pentru cercetătorii din domeniul medical cât și pentru profesioniștii din domeniul sănătății care au în grija lor pacienți cu diabet și mai ales, complicații ale diabetului (neuropatie diabetică, picior diabetic). Astfel că, încurajăm toți specialiștii din domeniul sănătății (medici, asistenți medicali, fiziokinetoterapeuți, farmaciști, psihologi și podiatrii) să se înscrie la Școala de Vară 2024! Avem convingerea că această participare este o investiție care va aduce beneficii semnificative atât pentru practica clinică, cât și pentru pacienții dumneavoastră.

Eveniment Creditat EMC

Eveniment Creditat EMC

Suntem încântați să vă anunțăm că programul științific al Școlii de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic este creditat de:

  • Colegiul Farmaciștilor din România cu 16 credite EFC
  • Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali - în curs de creditare
  • Colegiul Medicilor din România - în curs de creditare

Rezervați-vă locul aici: ÎNREGISTRARE

Diplomele vor fi emise ulterior, în format electronic, numai persoanelor care au participat la eveniment. 

Cui se adresează

Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic este un eveniment științific destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății. Școala de Vară se adresează medicilor (rezidenți și specialiști), asistenților medicali, fiziokinetoterapeuților, kinetoterapeuților, farmaciștilor, psihologilor și podiatrilor, cu o atenție specială pentru cei care tratează pacienți cu diabet.

Cui se adresează
Important de știut

Important de știut

Evenimentul va avea loc exclusiv în format fizic la Hotel MyContinental, Sibiu.

Pentru confortul dumneavoastră, vă invităm să luați legătura cu partenerii noștri de la Paloma Tours, pentru a vă caza la hotelurile din imediata vecinătate a evenimentului:

E-mail: [email protected]

Vă așteptăm!

Vă invităm să participați la acest eveniment de excepție, unul dintre cele mai informative de acest gen din Europa de Est.

Asigurăm traducere simultană în engleză și română, facilitând astfel si o participare internațională.

Evenimentul este organizat cu de către echipele Societății de Neuropatie Diabetică și Asociației Române de Podiatrie. Suportul logistic este asigurat de ProEvents and Conference si The Darwin Project.

Vă așteptăm!
Sponsorizări 2024

Sponsorizări 2024

Stimați parteneri,

Dacă doriți să deveniți sponsori ai acestei manifestări științifice vă rugăm să ne contactați.

Vă invităm să descoperiți pachetele de sponsorizare și diversele beneficii ale acestora: Pachete Sponsorizare Școala de Vară.

Vă mulțumim și vă invităm să ne fiți alături! 

Înregistrează-te acum!

Școala de Vară urmărește un program științific de înaltă calitate și cuprinde prezentări urmate de paneluri de discuții, cât și prezentări de caz dedicate tehnicilor moderne de diagnosticare precoce și de tratament al neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic. 

Speakerii

Evenimentului

Alfred Gatt

Alfred Gatt

Malta

Alin Știrban

Alin Știrban

Germania

Antonina Pop

Antonina Pop

România

Cornelia Bala

Cornelia Bala

România

Cristina Petruț

Cristina Petruț

România

Cynthia Formosa

Cynthia Formosa

Malta

Iulia Drăgoi

Iulia Drăgoi

România

Mihai Ionac

Mihai Ionac

România

Daniel Cosma

Daniel Cosma

Romania

Iulia Rusu

Iulia Rusu

Marea Britanie

Rodica Muresan

Rodica Muresan

Romania

Anand Pillai

Anand Pillai

Marea Britanie

Anca Bălan

Anca Bălan

România

Camelia Diaconu

Camelia Diaconu

România

Horațiu Coman

Horațiu Coman

România

Tudor Dimitrie Lupescu

Tudor Dimitrie Lupescu

România

Saida El Maslouhi

Saida El Maslouhi

Belgia

Eduard Catrina

Eduard Catrina

România

Raluca Popescu - 2024

Raluca Popescu - 2024

România

Georgeta Inceu

Georgeta Inceu

România

Sponsori și parteneri

Înregistrează-te acum!

Școala de Vară urmărește un program științific de înaltă calitate și cuprinde prezentări urmate de paneluri de discuții, cât și prezentări de caz dedicate tehnicilor moderne de diagnosticare precoce și de tratament al neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic. 

Despre Speakeri

Alfred Gatt

Malta

Prof. Alfred Gatt activează ca și podiatru încă din anul 1986. Până în anul 1990 a lucrat în cadrul Clinicii de Picior Diabetic, care astăzi este încă activă în cadrul spitalului Mater Dei din Malta. După această perioadă, Prof. Gatt a activat ca și șef al serviciului de podologie al Departamentului de Sănătate până în 2010. De asemenea, în anul 1999 a înființat Asociația Podiatrilor din Malta, iar în 2011, cu ajutorul său, s-a înființat Grupul de Lucru pentru Piciorul Diabetic. Parcursul său academic a fost completat de absolvirea unui masterat în cadrul Universității Brighton, iar în 2012 și-a susținut doctoratul la Universitatea Staffordshire, ambele fiind bazate pe lucrări despre biomecanica piciorului. Aceste două lucrări au fost cele care l-au determinat să renunțe la cariera în management și să se dedice mediului academic.

Alin Știrban

Germania

Prof. Dr. Alin Știrban s-a născut la Cluj-Napoca, unde a și studiat medicina. La terminarea facultății, a avut privilegiul de a primi o bursă de cercetare la Centrul de Diabet al Universității din Düsseldorf, Germania. Aceasta i-a permis să lucreze cu câțiva mentori deosebiți, cum ar fi Prof. W. Scherbaum, Prof. Dan Ziegler sau Prof. D. Tschöpe. Alături de grupa sa de cercetare, a activat în special în domeniul complicațiilor microvasculare din cadrul diabetului zaharat. Ca o recunoaștere a activităților sale și a colegilor săi, reviste cum ar fi Diabetes Care, American Journal of Clinical Nutrition sau Nature Medicine le-au oferit posibilitatea și onoarea de a publica acolo rezultatele obținute. Din 2010, Alin Știrban este medic specialist de medicină internă, diabet şi endocrinologie. Doctoratul l-a susținut în anul 2009 la Universitatea Heinrich-Heine din Düsseldorf, unde a finalizat în anul 2015 şi unde predă în continuare. În anul 2014, i-a fost acordat Premiul de Cercetare Fritz-Wörwag, în valoare de 10.000 de euro, pentru o lucrare în domeniul utilizării clinice a biofactorilor. Mai mult, din 2021 acesta are calitatea și de șef al departamentului de diabet la o clinică din Birkenwerder, Germania.

Antonina Pop

Antonina Pop

România

Absolventă la Facultatea de Medicina a Universității de Medicina si Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj Napoca, Dr. Antonina Pop este în prezent Directorul Medical al companiei WinPharmaMed, distribuitor exclusiv al Impeto Medical, compania care produce dispozitivul Sudoscan utilizat în identificarea precoce și urmărirea neuropatiei autonome periferice. Experiența de peste 20 de ani în tratamentul neuropatiei diabetice dobândită în industria medicală o determină să participe activ și să se implice alături de alți profesioniști din domeniul medical, medici, parteneri farma și asociații de pacienți la diagnosticarea neuropatiei diabetice precum și scăderea numărul amputațiilor la persoanele cu diabet zaharat din România.

Cornelia Bala

România

Cornelia Bala, MD, PhD, LL.B este medic senior certificat și lucrează ca profesor de diabet și nutriție la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca, România. Are peste 70 de publicații în reviste de specialitate și este autoarea și coautoarea a 20 de capitole de carte și a 2 cărți. Principalele domenii de cercetare includ diabetul și complicațiile cardiovasculare și neurologice, biomarkerii și analiza metabolomică, cronobiologia și tulburările de somn, obezitatea, educația pacienților. Cornelia Bala este președinte al Societății de Neuropatie Diabetică, director de comunicare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, vicepreședinte al Asociației Române pentru Studiul Obezității și vicepreședinte al Comisiei Consultative pentru Diabet la Ministerul Sănătății. Are o diplomă în drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și este implicată în inițiativele de politici privind diabetul și obezitatea în România și la nivel european.

Cristina Petruț

România

Cristina Petruț este psiholog clinician și psihoterapeut. Membru din comitetul de conducere a Federației Internaționale Europene de Diabet și Vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

Cynthia Formosa

Malta

Prof. Cynthia Formosa activează ca și podiatru încă din 1989, când a primit această certificare din partea Departamentului de Sănătate din Malta. A lucrat timp de 5 ani în sistemul public de sănătate înainte să-și deschidă un cabinet privat de podiatrie. În anul 2003, a absolvit masteratul în podiatrie la Universitatea Brighton, iar în 2009 a obținut titlul de doctor în podiatrie, în cadrul aceleași universități. În prezent, Prof. Cynthia Formosa lucrează în cadrul Universității din Malta, unde conduce departamentul de podiatrie al Facultății de Științe ale Sănătății și, în același timp, este lector senior. Timp de 2 ani a fost și președinte al Asociației Podiatrilor din Malta și de-a lungul carierei sale, a contribuit la numeroase publicații medicale.

Iulia Drăgoi

România

FKT. drd. Iulia Drăgoi este fizioterapeut specializat în patologia musculoscheletală și doctorand în domeniul reducerii riscului de amputație la piciorul diabetic. Cu un interes în domeniul ortezării funcționale a piciorului, a pus bazele unei școli private de formare în biomecanica piciorului și analiza mersului. În practica clinică folosește tehnologia de analiză a presiunilor plantare în încălțăminte ca mod de evaluare biomecanică a piciorului și analiză a rezultatelor intervenției cu dispozitive ortotice pentru picior și gleznă. Patologiile piciorului specifice sportului și offload-ing în piciorul diabetic fac parte din activitatea curentă profesională și de cercetare.

Mihai Ionac

România

Prof. Dr. Mihai Ionac este președintele Asociației de Podiatrie și medic primar chirurgie vasculară, chirurgie reconstructivă și generală. Mai mult, acesta este șeful secției Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, precum și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara – șef al disciplinei chirurgie vasculară și microchirurgie. De-a lungul carierei sale a fost prezent, în calitate de lector, la numeroase manifestații științifice internaționale și a fost președintele unor asociații științifice atât din țară, cât și din străinătate.

Daniel Cosma

Daniel Cosma

Romania

Dr. Daniel Cosma este medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în cadrul Spitalului Orășenesc Horezu, Vâlcea. Ariile sale de interes sunt neuropatia diabetică și piciorul diabetic, educația terapeutică în diabet, activitatea fizică în managementul diabetului, insulinom și nesidiblastoză, A fost unul dintre câștigătorii bursei „Magyar Imre” oferite de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab în 2015 și în 2017, cât și premiant al Școlii de Vară Neurodiab în repetate rânduri. Dr. Daniel Cosma a fost membru în diverse organizații profesionale internaționale, cum ar fi Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului (EASD), Academia de Diabet Daneză, EASD Young Academy, Neurodiab din cadrul EASD, Grupul de Studiu asupra Activității Fizice (ExPAS) și EYES.

Iulia Rusu

Iulia Rusu

Marea Britanie

Iulia a absolvit facultatea de podiatrie în 2017 la Salford Univeristy și Masterul de Teorie în Chirurgie Podiatrică în 2020. De la absolvirea facultății, aceasta profesează ca Podiatru în NHS și sectorul privat. Recent, Iulia a obținut postul de Trainee în Podiatric Surgery din cadrul Manchester University NHS Trust Foundation - Departamentul de Chirurgie Vasculară și University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust - Departamentul de Chirurgie Podiatrică. Iulia este devotată în managementul piciorului diabetic și bolii periferice arteriale. Aceasta crede cu tărie că rolul podiatrului este necesar în prevenția și managementul piciorului diabetic și a bolii periferice arteriale. Iulia face parte dintr-o echipă multidisciplinară și colaborează împreună cu o echipă formată din: podiatri, chirurgi podiatri, chirurgi vasculari, doctori de familie, ortopezi, fizioterapeuti, diabetologi, microbiologi, asistente medicale, orteziști și proteziști. Ea dorește să se specializeze chirurgical pe partea de Limb Salvage la pacienții cu risc ridicat de amputare a membrelor.

Rodica Muresan

Rodica Muresan

Romania

Dr. Rodica Mureșan este Brand Manager la Worwag Pharma și a absolvit studiile doctorale la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca cu specializarea în Științe Farmaceutice.

Anand Pillai

Anand Pillai

Marea Britanie

Prof. Dr. Pillai este chirurg consultant specializat în ortopedie și traumatologie la Spitalele Universitare din Manchester, Wythenshawe unde are un interes aparte pentru chirurgia piciorului și a gleznei. S-a specializat în ortopedie și chirurgie a piciorului în vestul Scoției și a participat la alte programe de specializare în Adelaide, Australia de Sud și Oxford, Marea Britanie. Este membru al Societăților Britanice și Americane de Ortopedie pentru picioare și glezne, este membru în AO Trauma UK și în Societatea de Lungire și Reconstrucție a Membrelor. Acesta are poziții onorifice la Universitatea din Adelaide, Manchester, Salford și Maiaya. Acesta este editor executiv pentru Orthopaedics & Muscular Systems – Current Research și asistent editor pentru SurgWiki. Acesta a publicat în numeroase reviste și a prezentat la numeroase întâlniri internaționale. Prof. Dr. Anand Pillai este și examinator chirurgical în cadrul Universității din Salford și a Colegiului Royal al Chirurgilor din Edinburgh. În plus, Prof. Dr. Pillai a fost ales ca membru în comitetul de cercetare în cadrul Societății Europene a Piciorului și Gleznei și în cadrul Societății Americane a Piciorului și Gleznei.

Anca Bălan

Anca Bălan

România

Dr. Anca Bălan PhD este medic primar medicină de familie și Director al Departamentului de Avizare şi Acreditare, Colegiul Judeţean al Medicilor, Cluj. De asemenea, este și Vicepreședinte în Comisia consultativă de Medicină de Familie a Ministerului Sănătății și colaborator expert MF cu Institutul Oncologic Cluj-Napoca în proiecte de screening a cancerului de col uterin și a cancerului mamar. Dr. Anca Bălan PhD este și autoarea unei cărți de specialitate și a numeroase articole de specialitate publicate în reviste naționale și internaționale, dar și a numeroase cursuri de specializare avansate.

Camelia Diaconu

Camelia Diaconu

România

Profesor Univ. Dr. DIACONU CAMELIA este medic primar cardiologie și medicină internă, cu atestat de studii complementare în ecografie cardiacă, vasculară Doppler și ecografie general. Este profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București și șefa Secției de Medicină Internă a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca). Ca urmare a recunoașterii sale internaționale la cel mai înalt nivel, D-na Prof. Dr. Diaconu Camelia a fost primită în anul 2019 în Academia Națională de Medicină a Franței și Academia Oamenilor de Știință din România. Este membră de onoare a Societății Americane de Medicină Internă, Societății Americane de Cardiologie, Societății Europene de Cardiologie. Pasiunea sa pentru cercetarea științifică și progres în medicină este reflectată de publicarea unui număr de 18 cărţi, 136 capitole de cărţi, 560 articole în reviste indexate în baze de date internaționale.

Horațiu Coman

Horațiu Coman

România

Dr. Horațiu Flaviu Coman PhD este medic primar chirurgie vasculară în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în trecut fiind medic la mai multe clinici din Germania. Este membru al Societății Germane de Chirurgie Vasculară, membru al Colegiului Medicilor din Germania, membru al Societății Române de Chirurgie și membru al Colegiului Medicilor din România.

Tudor Dimitrie Lupescu

Tudor Dimitrie Lupescu

România

Dr. Tudor Dimitrie Lupescu, PhD este medic primar neurologie în cadrul a două centre medicale din București și președinte al Societății Române de Neurofiziologie Electrodiagnostică (ASNER). De asemenea, este membru în Consiliul Director al Societății Române de Neurologie, membru al Academiei de Boli Neuromusculare din România, membru al Subcontinentului de Neurofiziologie Clinică al Academiei Europene de Neurologie și alte organizații medicale de specialitate. În plus este și cadru didactic asociat al UMF ”Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca.

Saida El Maslouhi

Saida El Maslouhi

Belgia

Saida El Maslouhi este Director Senior de Dezvoltare la Research and Development Solutions. Aceasta are peste 8 ani de experiență în această poziție și peste 20 de ani de experiență în cercetare clinică. Saida ajută companiile farmaceutice prin crearea unor soluții de cercetare care să ajute la livrarea tratamentelor în piață și pacienților cât mai rapid. Aceasta are 2 masterate biotehnologie și științe biomedicale, iar ariile sale de expertiză sunt: cercetare clinică la nivel global, tehnologii clinice și diverse domenii terapeutice precum oncologie, neurologie, boli infecțioase și vaccinuri.

Eduard Catrina

Eduard Catrina

România

Dr. Eduard Catrina este medic primar chirurgie generala și șeful Secției Chirurgie II a spitalului Dr. I. Cantacuzino din București și Șef Lucrări la catedra de Chirurgie a UMF Carol Davila din București. Acesta are o experiență de peste 25 de ani în managementul multidisciplinar al piciorului diabetic. El este și formator în domeniul podiatriei.

Raluca Popescu - 2024

Raluca Popescu - 2024

România

Dr. Raluca Maria Popescu este medic primar Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice. Aceasta a absolvit doctoratul în medicină prezentând o teza despre Implicațiile anatomopatologice ale neuropatiei diabetice. Dr. Raluca Popescu a fost șeful catedrei de Diabet Zaharat din cadrul UMF Grigore T. Popa din Iași până în anul 2017 când, în cadrul Clinicii Diapedis Medical din București, pune bazele unei echipe multidisciplinare care se ocupă de managementul complicațiilor pacienților cu diabet zaharat, în special ale celor legate de piciorul diabetic. Aceasta este și formator în domeniul podiatriei.

Georgeta Inceu

Georgeta Inceu

România

Asist. Univ. Dr. Georgeta Inceu este medic primar în specialitatea Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Dintre ariile sale de interes, se disting neuropatia diabetică și piciorul diabetic, lucrarea sa de doctorat fiind în acest domeniu. Încă de la începutul carierei sale profesionale a avut o preocupare aparte spre neuropatia diabetică, cu numeroase participări la manifestări naționale și internaționale. Din 2015 este trainer specializat în managementul piciorului diabetic, în urma participării la cursul “Train the Foot Trainer” al Grupului Internaţional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) organizat de către Federaţia Internaţională de Diabet (IDF), fiind acreditată și ca formator în podiatrie. A ocupat funcția de vicepreședinte a Asociației Române de Podiatrie iar în prezent este membru în cadrul Consiliului Director al acestei asociații și secretar general al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Înregistrează-te acum!

Școala de Vară urmărește un program științific de înaltă calitate și cuprinde prezentări urmate de paneluri de discuții, cât și prezentări de caz dedicate tehnicilor moderne de diagnosticare precoce și de tratament al neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic.